AFTER EIGHT MOUSSE

Åh det här är ett recept ni bara måste testa, en choklad mousse med After Eight smak. Himmelskt gott och enkelt att göra. Hittade detta recept från hela början på Fanny Staafs blogg för kanske 1 år sen, men hade inte testat den ännu. Så igår hade mamma och pappa gäster och jag tänkte att nu ska jag slå till på den här, och vilken succé! Gjorde däremot några ändringar i receptet och tog istället ett recept som jag personligen tycker ger en bättre mousse. Men som sagt enkel att göra och med mörk choklad och en friskt smak av mint så blev denna dessert en ny favorit. En dessert som man kan variera uppläggning på är också kul, så om ni blev sugna? Skrolla ner...
 
 
200g mörk choklad 
2 msk mjölk 
1 dl strösocker
6 st ägg 
1,5 dl creme fraiche
1 litet paket After Eight

 GÖR SÅ HÄR:

    1. Separera äggen (noggrant så att ingen gula kommer i vitan). 

    2. Smält chokladen i ett vattenbad, tillsätt mjölken och hälften av strösockret.

 3. Ta av från värmen.

4. Vispa vitorna till ett hårt skum/maräng tillsammans med resterande strösocker.

  5. Vispa ner en äggula i taget i chokladen och vänd sedan ner crème frâiche.

 6. Vänd ner den vispade äggvitan.

    7. Ställ in skålen i kylen i cirka 2-3 timmar så att moussen får stelna till innan servering.  

8. Varva moussen med hård vispad grädde och lägg i mitten en krossad After Eight, garnera med citronmeliss  och en bit After Eight. 
With love ß
Allmänt | |
Upp